Нагоре
x
За нас
За нас

Цирк Рио е основан през 2013г, като гастролираща трупа артисти , правещи представления по читалищни и театрални сцени. Това  са семейството на Райна Захова и Георги Тошев, заедно с наследницата им Надя Константиновская и  съпругът ѝ Константин Константиновский. Творят и се развиват в сферата на традиционното цирково изкуство.  През 2019г трупата си прави собствено шапито и става един от националните пътуващи цирка в страната.

Райа и Алексея Константиновскии,  са основна част от екипа и главни изпълнители в артистичната  програма на цирк Рио. Носещи семейната традиция и талант , те  са 4 то поколение циркови артисти,

 По линия на баща си, тяхната прабаба е народната артистка на Русия-  Маргарита Назарова- най-голямата руска дресьорка на тигри и лъвове. Била е и кино актриса.

“Необикновен Рейс” 1961г, в  гл. роля Маргарита Назарова

дресурата на М.Назарова , но в изпълнение на Алексей и Олга Константиновскии (родители на Константин)

По линия на майка си, Райа и Алексея са внучките на Райна Захова, носител на най-престижната награда за цирково изкуство ЗЛАТЕН КЛОУН от фестивала в Монте Карло с акробатичните си постижения като част от трупа Първанови. (този златен клоун е единствен до момента не само за България и Балканите, но и за цяла Западна Европа).

 

Видео на трупа Първанови в „Монте Карло“, спечелил „златния Клоун“ за цирково изкуство.
s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d